Fråga, fråga….

Ibland frågar jag naturligtvis till mig själv. Jag har frågat många gånger om en sak och mina vänner har snällt svarat, men idag svarade dom – måste vi svara flera gånger på samma sak…..

Träffa en kärlek…

Vi får många frågor om hur man träffar en kärlek. Och när och var. Inte alltid det kommer klara svar. Det kanske inte är rätt tid. Jag läste lite i boken ”Kärlekens Konst” av Erich Fromm. Han skriver ”att älska är lätt, tycker man, men det svåra är att finna  det rätta föremålet att älska eller bli älskad av. Och tror man på karma, som jag, så händer det som ska hända. Vi träffar dom vi ska träffa och vi har kärlek med dom vi ska ha kärlek. Ibland måste vi ha tålamod. Det är svårt det. Vi har tomma perioder i våra liv. Vi har annat att göra. Kanske utveckla oss själva eller satsa på utbildning och karriär. Kanske vi har barn som behöver oss.

Ny hemsida….

Vi skapade en hemsida www.medmanniska19.se. Den erbjuder om någon bara vill prata och inte ha det här andliga. I vissa fall kan jag göra hembesök inom växjö. Vanliga priset 500 kr+ moms för en timma och bilersättning. Ring 0733-792424. Tystnadsplikt.

OsintraSamtalNu

Kerstin

Snabba förändringar……

När jag började jobba som medium hände det i princip över en natt. Plötsligt satt jag där vid telefonen. Jag hade naturligtvis jobbat på min andliga utveckling i många år, men tänkte inte på då att det kunde vara mitt jobb. Allt var bara spännande. Nu hände det igen. Inom två veckor hade två nära väninnor försvunnit av olika skäl. Jag efterfrågades inom diakonin med samtal en gång i veckan. Röda Korset ville ha mig som volontär att ringa och besöka ensamma. Förutom det har jag mitt företag kvar. Jag jobbar mer – inte mindre. Nya vägar öppnar sig. Var jag hamnar nu vet jag inte. Jag får inte veta allt om mig själv, men det här ska jag tydligen göra. Fortsättning följer.

Jag lät henne vara lycklig…

En kvinna som ringt i många år hörde av sig förra veckan och var så lycklig. Hon hade träffat en man på puben och han hade följt med henne hem. Hon var så kär och lycklig när hon ringde dagen efter. Han var så snäll och sa så många fina saker. Jag hade inte hjärta att säga det jag såg. Det varar inte länge. Han går hem till sitt. Igår kväll var hon på min telefon, men jag sms ring imorgon. Det var sent. Vi pratade imorse och det var så sorgligt. Han svarade inte på hennes mail eller sms. Hon frågade oss  – varför. Jag vet sanningen, men jag kan inte vara helt sanningsenlig där. Hon skulle ta det som en personlig förolämpning. Vi fick vira in det lite snyggt. Nåja, hon hade flera kavaljerer och vi rådde henne att ringa en annan och bjuda på fika och det blir nog bra. Det blev bra till slut.

Klockren eller…..

Jag får ofta höra att jag får klockrena svar och det förmodar jag att mina klienter vill ha. Vi ger väldigt direkta svar och ibland säger vi att om det är något du inte vill prata om, så säg till om det. N u blev det så att jag häromkvällen fick ett svar om ett ex, som klienten inte ville veta och det blev lite rabalder. I princip svarar vi på frågor, men ibland kommer det också annat som guiderna bedömer kan vara av intresse. Jag litar på att det jag får är meningen. Jag tror inte på slumpen. Vi kommer dit vi ska.

Det såg jag….

En kvinna ringde och klagade att hon blivit av med sitt körkort och det verkade som det kommer att ta en tid innan det kommer tillbaka. Så jag sa – du får cykla, du får ta cykeln. Jag sa det lite på skoj, men plötsligt säger hon – jag köpte en cykel igår. Det kände jag på mig att det var något med en cykel.

Ur boken ”Kvinnor som älskar för mycket”…forts

”När man läser en bok om självhjälp och stryker under alla ställen man tycker skulle vara till hjälp för honom, då älskar man för mycket. Om man tycker illa om flera av hans karaktärsdrag, värderingar och beteenden men står ut med dem i tanke att om man bara är tillräckligt attraktiv och kärleksfull så kommer han att vilja ändra ig för ens skull, då älskar man för mycket. Om relationen äventyrara ens känslomässiga välbefinnande och kanske renav ens fysiska hälsa och säkerhet, då älskar man definitivt för mycket.”  Vi är många som känner igen oss, men så ska det inte vara.

”Jag ber om ursäkt

att jag blev arg på dig sist vi pratade. Du sa inte det jag ville höra. Nu vet jag att du hade rätt. Det blev som du sa.” Ja, så sa en klient i söndags. Trevligt att få en ursäkt, men det krävs kanske för att få prata med mig igen.