Ny hemsida….

Vi hoppas att alla har uppmärksammat att vi har en ny hemsida www.osintra.nu, som ska vara vår huvudsida. En blogg är under utarbetande där. I nutid står en text på latin. Det är inte meningen. Vi tar också ut moms på 25% fr o m 15 april 2020. Tio minuter kr 100:- blir 120:-. Vi har slarvat med det. Hoppa att ni ska tycka om vår nya hemsida och blogg.

Oro…

Vi har märkt en högre oro bland våra klienter. Corona spelar naturligtvis en roll. Alla nyheter. Vi ser det på att man ringer på lite andra tider, t ex tidigt på morgonen eller senare på kvällen. Vi behåller våra öppettider 09.00-22.00 alla dagar så länge. Vi kommer ur våra bostäder igen och kan återgå i lugn takt till vårt egna liv.

Ametist…..

Jag har i flera veckor haft en virus, dock ej corona. Min vanliga som dyker upp på vårsidan. Jag är slarvig med mina smycken och har flera liggande på lampfoten på skrivbordet. En känsla sa mig att jag skulle byta ut mitt halssmycke mot min Ametist-sten. Sagt och gjort. Vad betyder den. Jag citerar från nätet. ”Ametist är en högt andlig sten. Verkar direkt genom kronchakrat. Den har en stark healing energi, är lugnande och rogivande.  En naturlig stressborttagare. Den stärker ditt andliga jag och bistår din andliga utveckling. Tar bort negativa energier och ersätter dom med positiva energier.” Min månadssten är egentligen akvamarin för mars, ametisten sägs vara februaris sten, men jag ska tydligen ha den nu.

 

Corona…

Ja, vi får hjälpa till med många olika frågor. En familj sitter fast i Spanien och mamman skickar sms och undrar om de kommer med flyget på fredag. Det är böter på att gå ut och en stor förtvivlan i familjen. Det är en stor familj och det går inte att boka enstaka flygstolar. Vårt svar blev – ja, ni har ju bokat era platser. Dom är oroliga att inte bli insläppta i sitt land, som inte är Sverige. Jag bad mamman skicka ett sms när de är hemma på fredag 20 mars 2020. Jag måste få veta hur det går.

Ny hemsida…..

Jag jobbar tillsammans med Johan, som ska skapa en ny hemsida åt mig. Ett modernare snitt. Förmodligen kommer adressen att bli www.osintra.nu.se. Mailadressen osintra17@gmail.com kommer att vara den samma. I april räknas hemsidan vara klar. Den andra medmanniska19.se är borttagen. Allt kommer att sitta på den nya hemsidan. Vi kommer att skriva på bloggen fortfarande i nya hemsidan. Den här hemsidan kommer att försvinna vad det lider. Intressant med lite nya idéer.

Mitt märkliga jobb….

För ca 15 år sedan hade jag kontakt med en kvinna, som levde med en man och hade ett litet barn. Hon var då osäker på mannen. Vi sa att det var ingen bra man. Jo, hon sa emot hela tiden. Han hade gjort så och så för att dom skulle ha det bra. Men jag såg mörka skuggor. Hon sa till och med att du låter dina egna dåliga förhållanden påverka vårt samtal. Nä, det fungerar inte så. När jag är uppkopplad finns inget av mitt med. Jag är påkopplad klienten. Men det märkliga som jag måste skriva om. För ett par dagar sedan ringde den här klienten och var nu separerad från mannen som verkligen varit hemsk. Slagit och druckit. Hon kom ihåg att vi pratat, men inte vad vi sagt. Hon har svårt att komma över den här mannen. Så mycket ont han gjort. Men ändå det dröjer länge ibland innan vi får bekräftelse på våra samtal.

Bekräftelse..

Vi letar bekräftelse. Det kom ett sms från utlandet. Jag hade ”sett”  hennes baby i magen och beskrivit den med ljust hår och stora blå ögon. Nu är han här, skriver hon, och han ser precis ut så.

Hoppet det sista som lämnar oss….

Så svårt ibland. Vi har 5 eller 10 minuter på oss och ska lösa känsliga frågor. Jag tänker på dom som frågar om kärleken. Förhållandet är slut eller på sparlåga. Vi kan se att det är slut, men klienten känner själv att det är inte slut, utan det kommer att ta upp sig senare. Vi tittar ett par månader framåt och vi måste ge samma svar – ingenting. Ja, men du har fel. Jag känner att vi har ett så nära band att det kan inte vara slut. Ibland stämmer bara en del du säger. Vi får säga du känner så för att du vill känna så. Du mår bättre då och orkar. Det är svårt. Vi är säkra i våra svar. Ofta får vi veta senare hur det gick. Många ringer igen. Det är mänskligt att hoppas.

Lite nya vägar…..

Jag kommer precis från ett möte på Röda Korset. Jag kommer att vara volontär hos dom, men jag har kvar SamtalNu. Förmodligen kommer jag att vara på ett äldreboende, som ligger på samma plats där jag bor. Många behöver någon där som kommer och pratar, kanske läser en bok eller tar en fikapaus. Dom har en fantastisk trädgård och det blir fint att sitta där och samtala i sommar. Det finns säkert flera som aldrig får några besök eller mycket sällan.