Klockrena svar..

Fick  ett mail från en kvinna, som ringt i många år. Hon var orolig för sin fot om den var bruten. Vi tar i princip inte ”sjukfrågor”, men fick svaret att den var inte bruten. Hon åkte iväg och röntgade och skrev ett fint sms att du hade rätt som vanligt. Inte bruten. Men någon enstaka gång kan vi också få ris. Så från en man som fått slut från sin särbo och nu tyckte han att det blivit fel härifrån. Han var så olycklig. Vi hade sagt fel. Nu projiserade han på oss sin sorg. Vi hade inte sagt det hon sa. Nej, hon  hade gjort slut och det hade vi sagt. Vi sa lite bakgrund också och naturligtvis vill hon inte säga allt till honom som kunde såra. Vi kan också säga för mycket. Allt kanske inte alltid kommer  fram. Han skulle aldrig ringa oss mera. Ja, vi överlever nog det.

Bra försök….

Även jag undrar över min egen död. Hur kommer det att bli. Vad dör jag av. Jag försökte imorse skjuta in en fråga i vår konversation – vilken sjukdom kommer jag att dö av. Deras svar ”smart försök”, så jag blev inte klokare. Kanske bäst att inte veta.

Är du den andra kvinnan….

Vi hade den meningen med i annonserna förr. Det finns den andre mannen också, men inte ofta hos oss. Alla dessa kvinnor vi pratat med under åren, som haft relation med en gift man. Den längsta jag minns var 17 år, en på 12 år, men ger man inte upp då. Det kan bli ett sätt att leva. Att ha men ändå ha sin frihet. Jag frågade mina följeslagare om otrohet. Dom svarade – det kommer inget gott ur det. Vi har inget fall av alla där mannen gått från sin familj. Det finns naturligtvis, men man ska nog tänka sig för om det sitter en ring på fingret. Så mycket oro och ångest.

Vad är meningen…

Varför fastnade min sko i usb-kabeln till datorn, så jag stöp i golvet och slog i min högra sida. Jag bröt axeln och lite till. Blå hela sidan. Akuten direkt. Som tur ingen operation, men en s k slynga dag och natt. Värk, värk. Nu ska sjukgympa börja. Men jag jobbar. Vi är inte sjuka, säger mina följeslagare. Men någon mening måste det vara. jag hade almanackan full. Se jag vet inte mera än andra. Fick ingen varning. En ny väg förmodligen……

Fråga, fråga….

Ibland frågar jag naturligtvis till mig själv. Jag har frågat många gånger om en sak och mina vänner har snällt svarat, men idag svarade dom – måste vi svara flera gånger på samma sak…..

Träffa en kärlek…

Vi får många frågor om hur man träffar en kärlek. Och när och var. Inte alltid det kommer klara svar. Det kanske inte är rätt tid. Jag läste lite i boken ”Kärlekens Konst” av Erich Fromm. Han skriver ”att älska är lätt, tycker man, men det svåra är att finna  det rätta föremålet att älska eller bli älskad av. Och tror man på karma, som jag, så händer det som ska hända. Vi träffar dom vi ska träffa och vi har kärlek med dom vi ska ha kärlek. Ibland måste vi ha tålamod. Det är svårt det. Vi har tomma perioder i våra liv. Vi har annat att göra. Kanske utveckla oss själva eller satsa på utbildning och karriär. Kanske vi har barn som behöver oss.

Ny hemsida….

Vi skapade en hemsida www.medmanniska19.se. Den erbjuder om någon bara vill prata och inte ha det här andliga. I vissa fall kan jag göra hembesök inom växjö. Vanliga priset 500 kr+ moms för en timma och bilersättning. Ring 0733-792424. Tystnadsplikt.

OsintraSamtalNu

Kerstin

Snabba förändringar……

När jag började jobba som medium hände det i princip över en natt. Plötsligt satt jag där vid telefonen. Jag hade naturligtvis jobbat på min andliga utveckling i många år, men tänkte inte på då att det kunde vara mitt jobb. Allt var bara spännande. Nu hände det igen. Inom två veckor hade två nära väninnor försvunnit av olika skäl. Jag efterfrågades inom diakonin med samtal en gång i veckan. Röda Korset ville ha mig som volontär att ringa och besöka ensamma. Förutom det har jag mitt företag kvar. Jag jobbar mer – inte mindre. Nya vägar öppnar sig. Var jag hamnar nu vet jag inte. Jag får inte veta allt om mig själv, men det här ska jag tydligen göra. Fortsättning följer.

Jag lät henne vara lycklig…

En kvinna som ringt i många år hörde av sig förra veckan och var så lycklig. Hon hade träffat en man på puben och han hade följt med henne hem. Hon var så kär och lycklig när hon ringde dagen efter. Han var så snäll och sa så många fina saker. Jag hade inte hjärta att säga det jag såg. Det varar inte länge. Han går hem till sitt. Igår kväll var hon på min telefon, men jag sms ring imorgon. Det var sent. Vi pratade imorse och det var så sorgligt. Han svarade inte på hennes mail eller sms. Hon frågade oss  – varför. Jag vet sanningen, men jag kan inte vara helt sanningsenlig där. Hon skulle ta det som en personlig förolämpning. Vi fick vira in det lite snyggt. Nåja, hon hade flera kavaljerer och vi rådde henne att ringa en annan och bjuda på fika och det blir nog bra. Det blev bra till slut.

Klockren eller…..

Jag får ofta höra att jag får klockrena svar och det förmodar jag att mina klienter vill ha. Vi ger väldigt direkta svar och ibland säger vi att om det är något du inte vill prata om, så säg till om det. N u blev det så att jag häromkvällen fick ett svar om ett ex, som klienten inte ville veta och det blev lite rabalder. I princip svarar vi på frågor, men ibland kommer det också annat som guiderna bedömer kan vara av intresse. Jag litar på att det jag får är meningen. Jag tror inte på slumpen. Vi kommer dit vi ska.