Jag blir så upprörd…

Jag hörde om en bok, som psykologer och psykoterapeuter rekommenderar, som kan användas nästan i undervisningssyfte hur man klarar en otrohet. Jag talar om Martina Haags bok ”Det är något som inte stämmer”. Jag läste den i två munsbitar. Det gick inte att sluta.  Så välkänt alltihop om man har varit med om otrohet och skilsmässa med barn inblandade. Jag kände igen känslostormarna och chocken. Jag känner igen hoppet att ha ska komma tillbaka. Jag rekommenderar den till mina kvinnliga klienter, som kan känna igen sig. Hon skriver om sorgeåret, men det räcker inte, utan fortsätter i en annan form. Boken är från 2015 och jag hörde talas om den ganska mycket då och såg intervjuer i morgonsoffor. Jag vet också vem kvinnan är som hennes man gick iväg med. Hon syns nu i tv reklam. Jag har hela tiden klickat bort henne. Jag känner så. Vi blir ju kära ibland, men man kan väl försöka att uppföra sig civiliserat. Sista orden i boken ”Nu räcker det”. Hon menar att livet måste gå vidare.

Det har vi inte tänkt på…..

Vi fick en tanke härom kvällen då en klient bara ville skriva på sms. Vi jobbar inte på sms, men använder till sms-fakturor, Swish meddelanden och kanske någon kommentar. Vi vill ha betalt för vårt jobb. Det kom en tanke att inte ringa och betala för det fanns ingen garanti att få ett positivt svar och man betalar bara för positiva svar……  alltså att han kommer att ringa eller att det blir bra igen. Jag jobbar i eget företag och behöver inte bli tillsagd av en chefsperson att bara ge positiva svar. Här ger vi dom svar som kommer. Det är inte alltid dom svar man vill ha, utan dom svar vi ska ha.

Bekräftelse..

Så skönt att få bekräftelse i ett samtal. En klient ringde igår och undrade om jag kunde ta kontakt med hennes sedan många år avlidna mamma. Jag sa, vi försöker. Om hon vill, så kommer hon, och hon kom. Vi avslutade som vanligt med att fråga om mamman ville skicka något , en blomma kanske. Det kom stora fina nejlikor i rosalila nyans. Min klient sa det var mammas blommor vid begravningen. Bekräftelse – eller hur.

Klockrena svar..

Fick  ett mail från en kvinna, som ringt i många år. Hon var orolig för sin fot om den var bruten. Vi tar i princip inte ”sjukfrågor”, men fick svaret att den var inte bruten. Hon åkte iväg och röntgade och skrev ett fint sms att du hade rätt som vanligt. Inte bruten. Men någon enstaka gång kan vi också få ris. Så från en man som fått slut från sin särbo och nu tyckte han att det blivit fel härifrån. Han var så olycklig. Vi hade sagt fel. Nu projiserade han på oss sin sorg. Vi hade inte sagt det hon sa. Nej, hon  hade gjort slut och det hade vi sagt. Vi sa lite bakgrund också och naturligtvis vill hon inte säga allt till honom som kunde såra. Vi kan också säga för mycket. Allt kanske inte alltid kommer  fram. Han skulle aldrig ringa oss mera. Ja, vi överlever nog det.

Bra försök….

Även jag undrar över min egen död. Hur kommer det att bli. Vad dör jag av. Jag försökte imorse skjuta in en fråga i vår konversation – vilken sjukdom kommer jag att dö av. Deras svar ”smart försök”, så jag blev inte klokare. Kanske bäst att inte veta.

Är du den andra kvinnan….

Vi hade den meningen med i annonserna förr. Det finns den andre mannen också, men inte ofta hos oss. Alla dessa kvinnor vi pratat med under åren, som haft relation med en gift man. Den längsta jag minns var 17 år, en på 12 år, men ger man inte upp då. Det kan bli ett sätt att leva. Att ha men ändå ha sin frihet. Jag frågade mina följeslagare om otrohet. Dom svarade – det kommer inget gott ur det. Vi har inget fall av alla där mannen gått från sin familj. Det finns naturligtvis, men man ska nog tänka sig för om det sitter en ring på fingret. Så mycket oro och ångest.

Vad är meningen…

Varför fastnade min sko i usb-kabeln till datorn, så jag stöp i golvet och slog i min högra sida. Jag bröt axeln och lite till. Blå hela sidan. Akuten direkt. Som tur ingen operation, men en s k slynga dag och natt. Värk, värk. Nu ska sjukgympa börja. Men jag jobbar. Vi är inte sjuka, säger mina följeslagare. Men någon mening måste det vara. jag hade almanackan full. Se jag vet inte mera än andra. Fick ingen varning. En ny väg förmodligen……

Fråga, fråga….

Ibland frågar jag naturligtvis till mig själv. Jag har frågat många gånger om en sak och mina vänner har snällt svarat, men idag svarade dom – måste vi svara flera gånger på samma sak…..

Träffa en kärlek…

Vi får många frågor om hur man träffar en kärlek. Och när och var. Inte alltid det kommer klara svar. Det kanske inte är rätt tid. Jag läste lite i boken ”Kärlekens Konst” av Erich Fromm. Han skriver ”att älska är lätt, tycker man, men det svåra är att finna  det rätta föremålet att älska eller bli älskad av. Och tror man på karma, som jag, så händer det som ska hända. Vi träffar dom vi ska träffa och vi har kärlek med dom vi ska ha kärlek. Ibland måste vi ha tålamod. Det är svårt det. Vi har tomma perioder i våra liv. Vi har annat att göra. Kanske utveckla oss själva eller satsa på utbildning och karriär. Kanske vi har barn som behöver oss.

Ny hemsida….

Vi skapade en hemsida www.medmanniska19.se. Den erbjuder om någon bara vill prata och inte ha det här andliga. I vissa fall kan jag göra hembesök inom växjö. Vanliga priset 500 kr+ moms för en timma och bilersättning. Ring 0733-792424. Tystnadsplikt.

OsintraSamtalNu

Kerstin